02 Δεκεμβρίου, 2008

Ομπάμα , το όνειρο που κράτησε λίγο...


Λίγες μόνο ημέρες πέρασαν από την ίστορική' νίκη του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές στην Αμερική.

Στην διάρκεια των 2 ετών του προεκλογικού αγώνα, εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανών, πέρα από το συνηθισμένο και κουρασμένο πολιτικό κατεστημένο στρατεύθηκαν στην υπηρεσία του δικού του ανθρώπου.

Άνθρωποι του ΄περιθωρίου' , άνθρωποι αποκλεισμένοι επί δεκαετίες από το οικονομικό , κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.
Ζήσαν την ψευδαίσθηση και έκτισαν το όνειρο.
Την ψευδαίσθηση ότι οι πόρτες ανοίγουν, τα κάστρα πέφτουν. Το όνειρο ότι το αύριο θα είναι αλλιώτικο για αυτούς και τα παιδιά τους.

Και πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν από το μικρό έως ελάχιστο εισόδημα τους αυτό που δεν τους περίσσευε, αυτό που παραγματικά τους έλλειψε. Αλλά το έδωσαν με χαρά πιστεύοντας ότι 'αγοράζουν' το άυριο για τα παιδιά τους.
Έδωσαν την ψυχή τους και τον εαυτό τους μέρα και νύχτα , τις τελευταίες εβδομάδες, από πόρτα σε πόρτα, μεταφέροντας την είδηση που η ψυχή τους λαχταρούσε.

Και έπεισαν. Δεν έπεισε ο Ομπάμα, έπεισαν αυτοί οι απλοί άνθρωποι γιατί ΑΥΤΟΙ δεν έλεγαν ψέματα, αυτοί δεν ξέρουν να λένε ψέματα.

Και την νύχτα της νίκης γιόρτασαν , έκλαψαν , χόρεψαν, δεν κοιμήθηκαν. Το όνειρο επιτέλους είχε γίνει πραγματικότητα.

¨Ετσι τουλάχιστον νόμισαν.

Αλλά δυστυχώς κάποιος έλεγε ψέματα όλο αυτό το διάστημα, κάποιος μπροστά στις κάμερες εμφανιζόταν σκληρός και ριζοσπάστης και στα παρασκήνια έκλεινε συμφωνίες για να ξεπουλήσει τους αγώνες , τα όνειρα , τις ψυχές των απλών ανθρώπων.

Και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει.

Το στρατιωτικό , οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο εισπράτει.

Και δυστυχώς το ξεπούλημα άρχισε νωρίς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: